Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościOpis
HURTOWNIA ORAZ IMPORTER PRZYPRAW I ZIÓŁ POLECA:
ZIOŁA PROWANSALSKIE 100G BEZ GLUTAMINIANU, BEZ SOLI
SPR565 100G Zioła prowansalskie. Jest to gotowa mieszanka aromatycznych ziół typu oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn. Dodawać ją możemy do potraw z pomidorów, sałatek ze świeżych warzyw, sosów sałatkowych, marynat do mięsa, drobiu, ryb. Wszechstronne zastosowanie. Nie zawiera glutaminianu sodu ani soli. Przyprawa bez dodatku chemii.
Produkt jest zapakowany w opakowanie foliowe lub papierowe z opisem i datą przydatności do spożycia. Opakowanie produktu może różnić się od przedstawionego na zdjęciu. Produkt jest tej samej jakości. Gwarantujemy że produkt jest świeży z długą datą przydatności do spożycia.
- 2 strąki czerwonej,
- 2 zielonej
- 2 żółtej papryki
- 2 cukinie
- 2 bakłażany
- cebula sałatkowa
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- puszka pomidorów (850 ml)
- 1/8 litra rosołu instant
- 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
- sól,
- pieprz
- listki bazylii do dekoracji
Papryki oczyścić i umyć, po czym pokroić na kawałki. Cukinię i bakłażany umyć, pokroić w plasterki. Podobnie cebulę. Czosnek obrać i posiekać na kawałeczki. W brytfance rozgrzać mocno olej, dusić na nim warzywa razem z czosnkiem. Pomidory rozdrobnić w zalewie i przełożyć do warzyw. Dodać rosół i zioła prowansalskie. Wszystko dusić razem na małym ogniu przez około 45 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bazylię opłukać, osuszyć, listki oderwać od gałązek. Uduszoną potrawkę przełożyć na talerze i udekorować bazylią. Danie spożywa się na gorąco zaraz po przyrządzeniu.