Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościParametry
Faktura | Wystawiam fakturę VAT |
Kod producenta | 409421 |
Marka | Browin |
Nazwa handlowa | Zakwas chlebowy żytni |
Rodzaj | mieszanka chlebowa |
Waga | 23 g |
Produkt nie zawiera | laktozy |
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym | 0.05 kg |
Opis
ZAKWAS z drożdżami i słodem ŻYTNI
Producent: Browin
ZAKWAS ŻYTNI Z DROŻDŻAMI I SŁODEM
Do domowego wypieku zdrowego, aromatycznego pieczywa.
Stosowanie zakwasu ma szereg zalet. Między innymi:
- lepsza przyswajalność pieczywa
- delikatny smak
- chrupiąca skórka i ładniejszy kolor pieczywa
- soczysty miękisz
- wydłużona świeżość pieczywa
Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem żytnim
Składniki:
350 ml letniej wody,
10 g soli,
350 g mąki pszennej typu 500-750,
150 g mąki żytniej typu 720,
1 op. zakwasu chlebowego żytniego z drożdżami i słodem (zakwas i drożdże).
Opcjonalnie:
2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi lub żurawiny.
Pieczenie chleba żytniego w piekarniku:
Po zmieszaniu wszystkich składników wyrobić ciasto - powinno mieć elastyczną konsystencję i odchodzić od naczynia. Pozostawić na ok. 1 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu.
Następnie ciasto ponownie wyrabiać przez chwilę i przełożyć do formy. Pozostawić ciasto ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia.
W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstawić miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny.
Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.
Pieczenie chleba żytniego w automacie do wypieku chleba:
Do misy automatu należy dodać w podanej kolejności wymienione składniki i ustawić program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę.
Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.
Składniki:
zmielone produkty żytnie, suszone drożdże S.cerevisiae, kultury starterowe zakwasu, olej roślinny, guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), monostearynian sorbitolu (E491).
Produkt naturalny, ulega zmianom.
Informacje o alergenach:
zawiera gluten.
Opakowanie: 23g - na 0,5 kg mąki mieszanej
Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
99,9%
Wszystkie przedmioty sprzedającego
Sklep sprzedającego
Przeglądasz ofertę produktu: Mieszanka chlebowa Browin 23 g. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to