Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościParametry
Faktura | Wystawiam fakturę VAT |
Marka | Naturalnie Zdrowe |
Rodzaj | mąka żytnia |
Waga | 200 g |
Produkt nie zawiera | cukru, konserwantów, laktozy, oleju palmowego |
Opis
100% NATURALNY ZAKWAS ŻYTNI SUSZONY
Skład: mąka żytnia, kultury bakterii
Kraj pochodzenia: Niemcy
Masa netto: 200g
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy
Data przydatności i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
- Tłuszcz: 1g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2g
- Węglowodany: 70,2g, w tym cukry: 2 g
- Błonnik: 11g
- Białko: 7g
- Sól: 0,02g
Zastosowanie:
W odróżnieniu od większości dostępnych na rynku syntetycznych środków zakwaszających, nasz zakwas pochodzi z naturalnego procesu fermentacji mąki żytniej, w wyniku którego namnażają się odpowiednie szczepy bakterii, a także co równie istotne zachowane są prawidłowe proporcje pomiędzy naturalnie powstającymi kwasami. Jest niezbędnym dodatkiem do pieczywa z udziałem mąki żytniej. Powoduje budowę odpowiedniego smaku, zapachu oraz konsystencji miękiszu. Do przygotowania chleba żytniego należy dodać 10% zakwasu suchego w stosunku do ilości użytej mąki oraz 2% drożdży prasowanych lub 1% drożdży suchych (instant). Drożdże są niezbędne, bez nich ciasto nie wyrośnie. Jedynie naturalne zakwaszanie mąki powoduje dezaktywację znajdującego się w niej kwasu fitynowego, który uniemożliwia wchłanianie żelaza i wielu innych pierwiastków.
Producent: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
Przeglądasz ofertę produktu: Mąka żytnia Naturalnie Zdrowe 200 g. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to