Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościParametry
Faktura | Wystawiam fakturę VAT |
Marka | inny (Podlaskie Zakłady Zbożowe) |
Nazwa handlowa | Pzz |
Rodzaj | mieszanka chlebowa |
Waga | 500 g |
Opis
PZZ Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix 4x500g
- Producent: Pzz
- Zawartość: 4 x 500 g
- Masa netto (g): 2000
- Wegetariański: tak
Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix zestaw 4 x 500 g
Gotowa mieszanka do wypieku chleba, wystarczy dodać tylko wodę.
Składniki mieszanki do wypieku chleba pochodzą z wyselekcjonowanych ziaren zbóż uprawianych głównie na terenie Zielonych Płuc Polski.
Składniki:
Mąka pszenna typ 550 (66,4%), mąka pszenna graham typ 1850 (28,4%), zakwas pszenny, sól, drożdze instant.
Wartości odżywcze:
W 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1384 kJ / 328 kcal
- tłuszcz 2,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
- węglowodany 57,9 g
- w tym cukry 4,5 g
- białko 13 g
- błonnik 12,7 g
- sól 1,3 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mieszankę chlebową wsypać do miski. Dodać około 380 ml ciepłej wody. Ciasto wyrabiać mikserem z hakami lub ręcznie przez około 10 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostawić na 10 minut.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej wcześniej blaszki 25 x 11 x 8 cm. Całość przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 1 godzinę.
Po 30 minutach można delikatnie naciąć wierzch ciasta, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
Piec około 40 minut w 220°C (opcja góra-dół bez termoobiegu). Po wypieczeniu chleb należy wyjąć od razu z blaszki.
Informacja alergenna:
Zawiera gluten.
Dane producenta/dystrybutora:
Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A., ul. Elewatorska 14, 15-959 Białystok
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
Przeglądasz ofertę produktu: Mieszanka chlebowa PZZ S.A. 500 g. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to