Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościParametry
Faktura | Wystawiam fakturę VAT |
Marka | COFFEE PLANT |
Kod producenta | 5904800241821 |
Gatunek kawy | Arabica |
Kraj pochodzenia | Peru |
Waga | 250 g |
Wielkość opakowania (g) | 250 g |
Skład | 100% arabica |
Opis
Coffee Plant Peru Chacra 250g
Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą.
Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę.
Coffee Plant Peru Chacra 250g
- Producent: Coffee Plant
- EAN: 5904800241821
- Opakowanie: 250g
- Pochodzenie: Peru
- Rodzaj kawy: Ziarnista
- Arabica / Robusta: 100% Arabica
- Obróbka: Natural
- Profil sensoryczny: Jabłko, toffi, kakao, anyż
- Stopień palenia ziaren: Jasny
- Przeznaczenie: Drip (Metody alternatywne)
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance odnajdziesz nuty jabłko, toffi, kakao, anyż.
Kraj pochodzenia ziarna: Peru
Region: Cajamarca, Jaen
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Caturra, Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 1850-2000 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt.
Kawa specialty z Peru. Bardzo słodka, z aromatem toffi. Po zaparzeniu, karmelowe nuty przełamuje delikatna kwasowość. Odmiany botaniczne Caturra i Bourbon nadają kawie szlachetnego i ciekawego wyrazu, a obróbka myta zwiększa delikatnie poczucie kwasowości w naparze. Można ją porównać do skórki zielonego jabłka. Kawa jest jednak bardzo słodka, a aromat przywodzi na myśl toffi. Całość dopełnia ciekawy posmak ziołowy, przypominający anyż. Bardzo dobre Peru, które po zaparzeniu mile Cię zaskoczy!
Single Origin – poznaj Peru
Peru należy do czołowych światowych eksporterów kawy – obok takich krajów jak Wietnam, Etiopia czy Brazylia. zaraz obok takich krajów jak Wietnam, Etiopia czy Brazylia. Kawa rośnie w klimacie zwrotnikowym, co w efekcie daje bardzo stabilną, wysoką temperaturę do uprawy przez cały rok. Duże wysokości i dobry klimat sprawiają, że ziarno z Peru pochodzi często od małych, ekologicznych producentów, którzy nie muszą borykać się z większymi problemami upraw i skupiają się na jakości produkcji. Rezultatem tego jest często przyjemny i zaskakujący w swoim profilu produkt. Napary są zbalansowane, słodkie, o małej kwasowości, często z nieoczywistymi nutami smakowymi. Cieszą się ostatnio bardzo dużą popularnością.
Prosto z plantacji w ręce roastera
Ta kawa to zbiór ziaren pochodzących z różnych farm prowincji Jaen, regionu Cajamarca. Region znajduje się całkowicie w zasięgu łańcucha górskiego And, a jego wysokość, specyfika środowiska wpływa bardzo pozytywnie na uprawę. Po zbiorach, kawa została poddana obróbce typu washed (myta) w stacji Chacra Coffee Company. Jest to producent, który niedawno, bo latem 2023, roku rozpoczął swoją aktywność w produkcji ziaren kawy. Odmiany botaniczne takie jak: Caturra i Bourbon nadają kawie szlachetnego i ciekawego wyrazu. Obróbka myta zwiększa delikatnie poczucie kwasowości w naparze. Można ją porównać do skórki zielonego jabłka. Kawa jest jednak bardzo słodka, a aromat przywodzi na myśl toffi. Nie zabraknie w niej też ciekawych niuansów ziołowych, takich jak anyżowy aftertaste.
A teraz Ty odkryj smak Peru w swojej filiżance
Spróbuj naszej receptury na Peru w V60 oraz Origami: 18,5 g kawy – średnio zmielonej (18 klików na Comandante), woda o temperaturze 100°C:
1) zalanie 50 ml preinfuzji;
2) 0:30 do 120 ml;
3) 1:00 zalanie do 180 ml;
4) 1:30 zalanie do 240 ml;
5) zalanie do 3:15 ml w 2. minucie;
6) delikatnie zamieszaj.
Kawa jest gotowa po upływie 3:20 min.
Czy wiesz, że...
...Peru jest producentem wyłącznie Arabiki? Do niedawna też prawie wszystkie ziarna były obrabiane metodą na mokro (washed), ale ostatnio pojawiają się i inne obróbki, głównie w małych partiach produkcyjnych.
Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
100%
Wszystkie przedmioty sprzedającego
Sklep sprzedającego
Przeglądasz ofertę produktu: Kawa ziarnista Arabica coffee plant 250 g. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to