Wpisz czego szukasz

Znajdziemy sprzedawców, którzy mają wszystko czego szukasz.

Wprowadź frazę

Japońskie specjały

Domowe Sushi

Japońskie sushi to potrawa, którą dziś bez problemów możemy wykonać w domu! Pierwszym krokiem niech będzie zaopatrzenie się w podstawowy zestaw do sushi - to pudełko, w którym znajdziemy wszystkie potrzebne na start ingrediencje. Koniecznie zaopatrzecie się w ryż do sushi - to specjalna odmiana krótkiego i klejącego się po ugotowaniu ryżu, dzięki czemu domowe sushi będzie idealnie zwarte i aksamitne w smaku

Jak zrobić sushi w domu?

Ugotowany ryż do sushi przestudź, dopraw octem ryżowym, cukem i solą. Sprasowane algi ułóż błyszczącą stroną do dołu na macie bambusowej. Na nori wyłóż cienką warstę ryżu, zostawiając od dołu i góry niewielki skrawek wolnej przestrzeni. Na niewielkiej warstwie ryżu rozsmaruj np. pastę wasabi, roztarte awokado, kremowy serek lub inny gęsty sos. Przy dolnej krawędzi na ryżu ułóż wybrane dodatki - np. dowolne kawałki ryby, pokrojone w słupki warzywa (np. ogórek), awokado, mango, ananasa, pędy bambusa - co tylko chcesz - pełna dowolność! Delikatnie zawijaj składniki w rulon, dociskając matę. Zrolowane sushi pokrój ostrym nożem na krążki, ułóż na talerzu. Przyszykuj dodatki - sos sojowy, wasabi oraz plastry marynowanego imbiru.

Izrael na wyciągnięcie ręki

Włoskie klimaty

Specjały kuchni włoskiej

Produkty, dzięki którym sam przyrządzisz pizzę

Kuchnia śródziemnomorska

Wyrusz z nami w podróż do Indii

Kolory Meksyku


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu

Allegro