Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościszukana oferta jest nieaktualna - może podobny przedmiot?
- 130,00 zł
- Herbata Pu-Erh prasowany Chiny Beeng Cha - Yi Wu Mountain 357 g
- 2 osoby kupiły
- 119,00 zł
- Herbata prasowana China Pu-Erh Beeng Cha - Man Nong Mountain 357 g - shu
- 3 osoby kupiły
Parametry
Faktura | Nie wystawiam faktury |
Marka | inna (Baishaxi) |
Kod producenta | 20191081077 |
Waga | 300 g |
Forma | prasowana |
Nazwa handlowa | Anhua |
Opis
Wszystkie moje herbaty (PuErh, Białe, Oolong, Da Hong Pao i inne):
- są oryginalnie pakowane w Chinach
- pochodzą od licencjonowanych producentów i plantacji z Chin
- mają pozytywne opinie chińskich konsumentów
- są bardzo wydajne, mała porcja wystarcza na kilka parzeń
UWAGA: Herbata będzie dostępna ok. 15.11, wystawiam kilka innych herbat Hei Cha z Anhua.
Przy zamówieniu moich herbat na kilku aukcjach, koszty wysyłki jak dla 1 aukcji. Jeśli zamówienie przekracza 350 zł pokrywam koszty wysyłki.
Wystawiam dużo herbat PuErh bezpośrednio od kilkunastu producentów z Chin (po prawej stronie pod napisem kup teraz, poniżej jest napis Sprawdź i trzeba kliknąć na pierwszy link pod nim wtedy wyświetlą się wszystkie moje aukcje z herbatami PuErh).
Pełna oferta moich herbat po wpisaniu do wyszukiwarki Allegro TEA Planet.
Opis przedmiotu: czarna herbata Hei Cha z prowincji Hunan w Chinach - Anhua Dark Tea. Produkcja słynnej fabryki Baishaxi - marzec 2019 r. W terminologii chińskiej uznawana jest za herbatę czarną. Cena za cegłą 300 g., rzeczywista waga może być trochę mniejsza ponieważ herbata prasowana z czasem wysycha.
Hei Cha Anhua Baishaxi to chińska herbata zielona, znana również jako "czarna herbata". Jest ona produkowana w prowincji Hunan i jest znana za swój unikalny, głęboki smak i aromat.
Herbata Hei Cha Anhua Baishaxi jest znana z wielu korzystnych właściwości zdrowotnych, takich jak regulacja poziomu cukru we krwi, poprawa trawienia i utrata wagi. Ponadto, jest ona uważana za dobry środek do redukcji stresu i poprawy nastroju.
Hei Cha Anhua Baishaxi jest często serwowana jako herbata popołudniowa i jest lubiana za swój głęboki smak i aromat. Mogą być do niej dodawane mleko lub cukier, ale zwykle jest ona pijana bez dodatków.
Podsumowując, Hei Cha Anhua Baishaxi to wartościowa herbata, która jest ceniona zarówno za swój smak, jak i właściwości zdrowotne. Jest to szczególnie popularne wśród miłośników herbaty, którzy cenią sobie unikalne i wyjątkowe smaki.
Parzenie herbaty Hei Cha z Anhua jest dość proste, ale warto pamiętać o kilku ważnych krokach, aby uzyskać jak najlepszy smak: Temperatura wody: Zalecana temperatura wody do parzenia herbaty Hei Cha z Anhua to około 90-95°C (194-203°F). Woda o tej temperaturze pozwoli na prawidłowe wydobycie aromatu i smaku herbaty, nie przypalając przy tym liści. Czas parzenia: Czas parzenia herbaty Hei Cha z Anhua może być zróżnicowany, zależy to również od osobistych preferencji smakowych. Ogólnie jednak, zaleca się parzenie tej herbaty przez około 3-5 minut. Jeśli lubisz mocniejszy smak, możesz wydłużyć czas parzenia. Ilość herbaty: Zaleca się stosowanie około 1 łyżeczki herbaty na filiżankę (około 250 ml) wody. Możesz dostosować tę ilość w zależności od swoich preferencji smakowych. Przedział pH wody: Warto także pamiętać o jakości używanej wody. Woda o niskim pH (kwasowa) może niekorzystnie wpłynąć na smak herbaty, dlatego warto używać wody o optymalnym pH dla parzenia herbaty (6-8). Po parzeniu herbaty Hei Cha z Anhua warto spróbować różnych czasów parzenia i ilości herbaty, aby znaleźć odpowiednią dla siebie kombinację smakową. Ostatecznie, najlepszy sposób parzenia będzie zależał od Twoich indywidualnych upodobań smakowych.
Czasem widoczne są w herbacie mikroskopijne grzyby tzw. Golden Flowers (złoty kolor) mające pozytywny wpływ na pracę jelit.
Bardzo stary gatunek herbaty produkowany w Chinach już w XVI w.
Bardzo rzadko spotykana nawet w Chinach.
W Polsce niedostępna.
Uznawana za herbatę o dużych właściwościach zdrowotnych.
Wystawiam więcej herbat z Chin. Proszę wpisać do wyszukiwarki TEA Planet.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.