Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościszukana oferta jest nieaktualna - może podobny przedmiot?
- 2799,00 zł
- PRAKTYCZNY KUCHARZ WARSZAWSKI wyd. 1896
- 1000,00 zł
- Poradnik dla młodych gospodyń Praktyczny
- 57,60 zł
- Moje obrony warszawskie 1926 r.
Opis
Praktyczny Kucharz Warszawski Reprint z 1926 r.
Praca Zbiorowa
- Rok wydania: 1991
- Rodzaj okładki: Miękka
- Autor: Praca Zbiorowa
- Stan: Widoczne ślady używania
- ISBN: -
- Wymiar: 15cm x 20cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: 602
- Waga: 0.8 kg
- Indeks: -
- TIN: T04936689
Praktyczny kucharz warszawski to wyjątkowo obszerna i praktyczna książka kucharska zawierająca ponad tysiąc pięćset przepisów regionalnej, mazowieckiej kuchni. We wstępie autor zaznacza, że książka ma uniwersalny charakter i jest przeznaczona dla wszystkich kobiet wiejskich i miejskich, młodych mężatek i niewiast bardziej doświadczonych w gospodarowaniu. Jest to nie tylko książka kucharska, ale i swoisty przewodnik po tym, co każda gospodyni wiedzieć powinna. Ponad trzysta zawartych tu porad dotyczy chowu domowych zwierząt, prania kolorowych tkanin, sposobów wywabiania trudnych plam i sporządzania środków czystości. To, co odróżnia tę książkę od pozostałych publikacji kulinarnych z tego okresu, to brak szczegółowych jadłospisów na każdy dzień roku. Tu autor postanawia dać jedynie wskazówki, jak urządzić jadalnię i nakryć stół, podać obiad bardziej lub mniej wystawny, co zjeść na śniadanie lub kolację - wybór dań pozostawiając kucharkom i uzależniając od tego, co akurat znajduje się w spiżarniach.
Objaśnienie do stanu: Widoczne ślady używania
Książki posiadające drobne ślady użytkowania, które nie wpływają na zawartość i nie utrudniają czytania (drobne przybrudzenia, zagięcia, mogą pojawić się podkreślenia, podpis, inne).
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.