Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościszukana oferta jest nieaktualna - może podobny przedmiot?
- 10,00 zł
- Drożdże do piwa porter podpiwka kwasu chlebowego
- 15 osób kupiło
- 13,26 zł
- Karczek Małopolski 200g Sokołów
Opis
Podpiwek Staropolski GOZDAWA 200g
Podpiwek Staropolski GOZDAWA waga 200g
Legenda smaków dzieciństwa- podpiwek.
Naturalna mieszanka składników do domowej produkcji podpiwka.
skład: żyto, cykoria, burak cukrowy, polski chmiel goryczkowy.
Podpiwek Staropolski GOZDAWA waga 200g
Legenda smaków dzieciństwa- podpiwek.
Naturalna mieszanka składników do domowej produkcji podpiwka.
skład: żyto, cykoria, burak cukrowy, polski chmiel goryczkowy.
Sposób przygotowania:
W 5 l garnku zagotować 4 l wody, dodać zawartość torebki , wymieszać. Gotować przez min. 10 minut/max 30 min.
Intensywność goryczki zależy od czasu gotowania - 10 min słaba, 30 min mocna.
Po zakończeniu gotowania napój przecedzić, następnie dodać 500-750 g cukru.
Wlać do naczynia, uzupełnić wodą do 10-15 l. Gdy temperatura nastawu będzie niższa niż 30 *C dodać drożdże.
1. Klasyczny sposób : po 24 godzinach wymieszać i wlać do plastikowych, lekko zgniecionych butelek , pozostawiając min 10 cm wolnej przestrzeni w butelce.
Zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu , aż butelki staną się "twarde". Wstawić butelki do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego
czasu podpiwek jest gotowy do spożycia. UWAGA - należy otwierać ostrożnie, gdyż butelki mają wysokie ciśnienie.
2. Naczynie / fermentator zakryć pokrywą z rurką fermentacyjną. Fermentacja powinna trwać 7 dni, objawem zakończenia fermentacji
jest brak wydobywającego się CO2.
Do czystych 0,5l butelek dodać po 5g cukru, porozlewać do nich podpiwek. Zakręcić / zakapslować, energicznie zamieszać
butelką, odstawić na 3 dni w temperaturze pokojowej. Następnie przenieść podpiwek do chłodnego miejsca lub lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie podpiwek jest gotowy do spożycia.
3. Przepis na „Plebejski Porter”.
4 opakowania „Podpiwka Staropolskiego”, 2 kg cukru, 7 g drożdży porterowych, 25 litrów wody.
Fermentować 2 tygodnie. Reszta jak w instrukcji Podpiwka Staropolskiego.
W naszej ofercie również KWAS CHLEBOWY !!! POLECAMY !!!
Polecamy także profesjonalne drożdże do piwa, kwasu i podpiwka, dostępne w naszej ofercie.
Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.
Podpiwek Staropolski GOZDAWA 200g
Allegro Smart! to darmowe dostawy i zwroty: Kurierem, do Paczkomatów i Punktów odbioru.
11 osób kupiło ofertę tego Sprzedającego w ciągu ostatnich 30 dni.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
99,4%
Wszystkie przedmioty sprzedającego
Sklep sprzedającego