Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościParametry
Stan | Nowy |
Faktura | Wystawiam fakturę VAT |
Marka | inna (Nigara Hamono) |
Przeznaczenie | do filetowania |
Materiał uchwytu | drewno |
Materiał ostrza | ze stali |
Długość ostrza | 24 cm |
Kod producenta | NG SG2 SUJIHIKI24 ST |
Opis
Nigara Hamono SG2 Nóż Sujihiki 24 cm
Bardzo podobny do Yanagiby, często nazywany jej zachodnim odpowiednikiem. Z tą różnica, że ma dwustronny szlif. Długie i wąskie ostrze, zaprojektowane jest do obróbki mięsa i ryb. Jest bardzo precyzyjnym nożem, a jego długość sprawia, że cięcie wykonamy jednym płynnym ruchem. Będzie doskonałym uzupełnieniem dla Santoku czy Nakiri.
Dane techniczne:
- Ostrze: rdzeń ze stali proszkowej SG2 okuty stalą nierdzewną
- Rękojeść: drewno stabilizowane
- Twardość: 62-63 HRC
- Długość całkowita: 38,3 cm
- Długość rękojeści: 14,3 cm
- Długość ostrza: 24,0 cm
- Szerokość klingi: 3,5 cm
- Grubość klingi: 2,2 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 175 g
Stale rdzewne, zawierające wysoki odsetek węgla, wymagają specjalnej troski w porównaniu do stali nierdzewnej. Szybko reagują na wilgoć i środowisko kwaśne, tworząc patynę, a w dłuższej perspektywie rdzę. Ważne jest, by po użyciu takiego noża osuszyć go i nałożyć warstwę ochronną oleju - kameliowego,jojoba czy nawet jadalnego, jeśli używamy noża regularnie. Należy unikać pozostawiania noża mokrego oraz przechowywania go w wilgotnych miejscach. Krojenie produktów kwaśnych, takich jak cytrusy, może powodować pokrywanie się noża ciemną patyną. Aby usunąć przebarwienia, można użyć łagodnych środków czyszczących, unikając tych, które mogą pozostawiać drobne rysy.
Żadnych noży nie myj w zmywarce, gdyż silne detergenty i wysokie temperatury mogą uszkodzić nóż i osłabiać jego ostrość.
Gwarancja i kupon na darmowe ostrzenie
Gwarancja udzielana jest na okres 36 miesięcy od daty zakupu.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:
- narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
- stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.
Dodatkowo do każdego zakupionego noża otrzymują Państwo kupon na jednorazowe darmowe ostrzenie noża.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
Przeglądasz ofertę produktu: Nóż do filetowania Nigara Hamono 24 cm. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to