Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościOpis
Makaron Morelli Busiate Toscano z zarodkiem
Makaron Morelli z zarodkiem ziarna pszenicy o tradycyjnym kształcie wytwarzanym wyłącznie w Toskanii, ze względu na nietypową formę jest częściowo ręcznie formowany, przez co niezmiernie pracochłonny w produkcji.Spiralny kształt ciasno zwiniętej nitki powoduje, że pod względem wchłaniania smaku oraz przylegania sosu do niego nie ma sobie równych, przez co potrawa jest niesamowicie aromatyczna i soczysta.Oczywiście jak każdy makaron Morelli Pasta Sardawyprodukowana jest z mąki Semolina Durum bogatej w wartościowe zarodki zboża. Makaron dzięki swojemu bogatemu składowi delikatnie zabarwia wodę na zielonkawy kolor podczas gotowania, a w kuchni rozchodzi się przyjemny, świeży zapach koszonej łąki.
Pasta Morellipochodzi z jednej z najstarszych fabryk makaronu w Toskanii, gdzie tradycje przekazywane są w jednej rodzinie już od pięciu pokoleń. Firma używa wyłącznie lokalnych składników, z wielką starannością sprawdzając ich jakość i utrzymując osobiste relacje ze wszystkimi swoimi dostawcami. Makaron produkowany jest z zarodkiem ziarna zbóż, przez co jest bogaty w witaminy ipełen minerałów. Jest to tak zwany zdrowy gluten, gdzie osoby posiadające nietolerancję produktów glutenowych, w wielu przypadkach bezproblemowo mogą używać makaronów Morelli w swojej diecie.
Skład: najwyższej jakości mąka Semolina Durum pochodząca z Toskanii zawierająca zarodki ziarna pszenicy, woda, dodatkowe zarodki ziarna zbóż (3,50%).
"Siamo d' un' altra pasta" (nasze makarony są zupełnie inne) - tak brzmi slogan, który od pokoleń opisuje produkty rodziny Morelli. Makarony pochodzące z toskańskiej fabrykiPasta Morelli 1860są wyjątkowym i unikalnym produktem na półce sklepowej. Sekretem jest składnik, którego nieczęsto znajdziesz w produktach spożywczych pochodzących z ziaren. Jest nim zarodek ziarna pszenicy durum, serce dające początek wzrostu przy sianiu nowej rośliny, zawierający wiele witamin, cennych minerałów i protein roślinnych. Podczas typowego procesu obróbki i mielenia zboża, zarodek ziarna jest usuwany z semoliny, aby przedłużyć trwałość mąki. Sam zarodek psuje się dość szybko, tak więc oczywistym jest, że w dzisiejszych czasach, gdzie zysk przedkładany jest nad jakość, forsuje się produkcję mniej wartościowej mąki. W firmiePasta Morelli, która posiada własne młyny, nie dość, że bardzo ostrożnie oddziela się łupiny od ziaren, to dodatkowo powstałą mąkę wzbogaca się o utracone w obróbce mechanicznej zarodki`germe di grano duro`. Ten proces produkcji jest bardzo pracochłonny i całkowicie unikalny.
Poznaj unikalny charakter makaronówPasta Morelli z zarodkiem ziarna pszenicy. Zrozumiesz dlaczego są tak wyjątkowe i smaczne.
Przeglądasz ofertę produktu: Makaron świderki 500 g. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to