Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościOpis
Czaniecki makaron 5-jajeczny GNIAZDKO 500g
Makarony Czaniecki to najlepszej jakości produkty z błonnikiem, 100% amber durum, z semoliny, kaszy pszennej makaronowej i jaj. Makarony domowe, smaczne doceniane przez wszystkich. Nagrodzone cetyfikatem BRC, wymagania IFS Food spełnione na poziomie wyższym, jak i Global Standart for Food Safety.
Makaron Gniazdko jajeczny- z 5 jajek na 1 kg mąki !!! Makaron jajeczny przygotowujemy w oparciu o tradycyjne receptury – jego smak jest niczym powrót do czasów dzieciństwa. Jednak to dzięki dodatkowi pszenicy durum jest znacznie bardziej wartościowy. Zawiera wiele wartości odżywczych, zawiera m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy. Ponadto pszenica durum ma niższy indeks glikemiczny, dlatego po ten makaron chętnie sięgają diabetycy oraz osoby prowadzące zdrowy tryb życia. Makaron jajeczny z pszenicy durum stanowi połączenie tradycyjnego smaku z racjonalnym odżywianiem. To propozycja dla tych, którzy cenią sobie tradycję, jak i nowoczesność.
Właściwości:
Dodatek jajek i odżywczej pszenicy sprawia, że posiłek z makaronem jajecznym jest niezwykle sycący. Latem można jeść go na zimno z sezonowymi warzywami lub owocami, zaś w chłodniejsze dni polecamy dodatek ciepłych, rozgrzewających sosów i zup. Warto podkreślić, że to właśnie z twardej pszenicy durum powstają włoskie pasty z najwyższej półki. Ta odmiana makaronu wchłania mniej wody, a także posiada większą przyczepność. Koniec z sosem, który uparcie spływa po makaronie!
Składniki:
Kaszka pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), jaja 5 sztuk na kilogram mąki, woda, przyprawa kurkuma.
Wartość odżywcza w 100: 371kcl
Tłuszcz 3,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany 70g
w tym cukry 2,9g
Błonnik 2,6g
Białko 13g
Sól 0,1g (Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.)
Zawartość:
500g
Zastosowanie:
Sposób przygotowania: na każde 100g produktu zagotować 2 litry posolonej wody, wrzucić makaron- gotować 9 minut. Następnie makaron przecedzić polewając zimną wodą.
Informacja producenta:
Produkujemy makaron jajeczny w różnych kształtach – od tradycyjnej krajanki, po muszelki, kokardki, niteczki, łazanki, a nawet makaron w formie ryżu lub literek. Każdy z nich cechuje się tym samym wybornym smakiem i bursztynową barwą – wybierz ten, na który masz największą ochotę! Nasz makaron jajeczny już po krótkim gotowaniu staje się miękki i sprężysty. Idealnie nadaje się do zup, sosów oraz dań serwowanych na słodko. Taki sam makaron zagniatały nasze babcie!
Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
99,6%
Wszystkie przedmioty sprzedającego
Sklep sprzedającego
Przeglądasz ofertę produktu: Makaron wstążki Czaniecki 500 g. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to