Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościOpis
Jaja w proszku uzyskuje się w procesie suszenia świeżych jaj kurzych Z CHOWU WOLNOWYBIEGOWEGO.
1kg jaja w proszku = 90 jaja świeżych.
Jaja w proszku (pasteryzowane i suszone jajka kurze z chowu wolnowybiegowego) należy używać w zastępstwie jaj świeżych.
Jaja w proszku, w odróżnieniu od jaj świeżych, mają bardzo długi termin przydatności do spożycia - 12 miesięcy.
Co ważne, termin ten nie skraca się po otwarciu opakowania!!!
Nasze specjalne opakowanie tzw. Doypack zapewnia bezpieczne przechowywanie produktu. Umożliwia on wielokrotne otwieranie i zamykanie dzięki specjalnemu systemowi - zamknięcie strunowe (dotyczy opakowań Doypack do 1kg)
Jak uzyskać 5 jaj:
Wsypać do naczynia:
50g jaja w proszku + 150ml letniej wody + wymieszać + odczekać 30min co jakiś czas mieszając = 5 jaj - GOTOWE!!!
1 jajo świeże = 10g jaja w proszku = 1 czubata łyżka stołowa (+/-)
Cechy produktu:
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu,
- zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych,
- szeroki wachlarz zastosowań,
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi,
- doskonała rozpuszczalność,
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.
Zaletami jajka w proszku oprócz szerokiego wachlarzu zastosowań jest min. możliwość łączenia go z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi, doskonała rozpuszczalność, zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych, wygodne w użyciu i przechowaniu.
Sposób użycia:
Jaja w proszku (pasteryzowane i suszone jajka kurze) należy używać w zastępstwie jaj świeżych - 1 kg zastępuje ok. 90-100 jaj świeżych lub 4-4,5 kg masy jajowej. Można go stosować dodając do mąki na sucho lub połączyć z letnią wodą w stosunku 1-3 tworząc gęstą papkę na 0,5 – 1 godz. przed użyciem, co daje lepszy efekt. Przed samym zastosowaniem zamieszać.
Przechowywanie:
Przechowywać w czystych, chłodnych i suchych miejscach bez pleśni i obcego zapachu.
Opakowanie:
Worek foliowy zamknięty w worku papierowym zszywanym dla opakowań 5kg, 10kg i 20kg
Doypack dla opakowań 0,2kg, 0,5kg, 1kg
Skład:
Jaja w proszku z chowu WOLNOWYBIEGOWEGO uzyskuje się z jaj za pomocą oddzielenia skorupki od zawartości jajka, składającego się z białka i żółtka. Skład produktu to 100% jaj bez dodatków.
Pozdrawiamy
Zespół BakePlus Polska.
Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.
Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego.
99,7%
Wszystkie przedmioty sprzedającego
Sklep sprzedającego
Przeglądasz ofertę produktu: Jaja z chowu wolnowybiegowego BakePlus w proszku 0,1 kg. Widzisz ofertę innego produktu? Zgłoś nam to