Brokat jadalny
Kolor: złoty
Masa netto: 2,5 g
Opakowanie: pojemnik z plombą
Kraj pochodzenia: Chiny
Brokat w proszku można nakładać bezpośrednio na dekorowany produkt za pomocą pędzelka uzyskując lśniący odcień o delikatnym efekcie połysku.
Można go również rozpuścić w niewielkiej ilości wody lub alkoholu i malować suche powierzchnie ciast, czekolady, marcepanu, masy cukrowej a także wnętrz form do pralin.
Niepowtarzalne efekty daje także dodanie brokatu do różnych produktów spożywczych. W tym celu zawartość opakowania (2,5g) rozpuścić w 0,5 l gorącej wody o temperaturze ok. 80°C. Dobrze wymieszać. Po ostudzeniu powoli dodawać do ciast, kremów, lodów, galaretek, aż do uzyskania pożądanego koloru.
Brokat nada każdej zdobionej powierzchni subtelne i efektowne wykończenie. Oznacza się bardzo wysoką wydajnością, pięknym kolorem i efektywnym kryciem.
Brokat ma odcień starego złota. Rozpuszczony w wodzie przybiera kolor miodu.
Brokat można dodawać do wszelkich napojów. Szczypta brokatu dodana do szklanki wody daje efekt rozwodnionego miodu, błyszczącego, lśniącego, mieniącego się złotymi drobinkami.
Do napojów proponujemy brokat srebrny, jest bardziej neutralny, przybiera barwę płynu, lepiej się komponuje z jasnymi trunkami.
Termin przydatności do spożycia: 04.2026 r
Składniki: E555, E172
Produkt nie zawiera składnika E171
2/100038