1. Jesień w kuchni

    Jesień w kuchni

    czas na przetwory i wypieki
  1. Jesień w kuchni

    Jesień w kuchni

    czas na przetwory i wypieki

Przydatne artykuły o przetworach

Jesienne wypieki

Jesień w kuchni to nie tylko czas przetworów. Zmienia się również cała nasza dieta.  Kończy się czas orzeźwiających lemoniad, owocowych koktajli i lekkich sałatek. Zamiast tego w naszym menu pojawiają się zawiesiste zupy, rozgrzewające kasze i gulasze. Nie może także zabraknąć czegoś słodkiego. A jesień to pora, kiedy bez wyrzutów sumienia możemy pałaszować pyszne ciasta.

  1. jesienne wypieki

Jesienne wypieki - czego będziesz potrzebować?

Jesień to idealny czas, by  korzystac z plonów lata i cieszyć się sezonem dyniowym. Nie zapominajmy także o tym, że właśnie teraz możemy delektować się smakiem polskich jabłek. Jakie zatem ciasta zagoszczą na jesiennym stole? Dyniowe muffinki, szarlotka w kilku wariantach (apple pie, z kruszonką, tradycyjny jabłecznik), ciasto dyniowe czy marchewkowiec- wszystkie te wypieki łączy to, że znakomicie komponują się z korzennymi przyprawami. Nie zapomnijmy zatem o zaopatrzebiu się w cynamon, imbir, kardamon, ale także w bakalie.

Warto też dokonać przeglądu sprzętu kuchennego. Mikser planetarny  ułatwi nam przygotowanie ciasta a jeśli zależy nam na starannym rozdrobnieniu bakalii, postawmy na mocny blender kielichowy. Pamietajmy też o specjalnych silikonowych formach do ciast, tortownicy czy wykrawaczach ciastek. Chcemy, by nasz babeczki wyglądały wyjątkowo? Zakupmy papilotki, które sprawią,  że nasze muffinki będą nie tylko smaczne, ale po prostu ładne. Domowe ciasto, aromatyczna herbata - i mamy gotową receptę na udany jesienny wieczór.

Drobne AGD i akcesoria niezbędne do wypieków

Sprawdź naszą ofertę delikatesów


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu

 

Allegro