Tradycyjna patelnia stalowa o średnicy 28 cm! (6999455382)

6 dni do końca
cena kup teraz
98,00 zł
z 5 sztuk
Koszty dostawy
  • Przesyłka kurierska 17,00 zł
  • Przesyłka kurierska pobraniowa 25,00 zł
  • lokalizacja: Warszawa, Polska
  • czas wysyłki: natychmiast

parametry

  • stan: nowy
  • faktura: Wystawiam fakturę VAT
  • waga (z opakowaniem): 1.9 [kg]
  • średnica: 28 cm
  • indukcja: tak
  • rodzaj: tradycyjna
  • informacje dodatkowe: możliwość używania na kuchni indukcyjnej, możliwość używania w piekarniku

opis

Oryginalna tradycyjna patelnia niemieckiego producenta Albert Turk GmbH.

Oferowany przez nas produkt pochodzi z fabryki założonej w 1857 roku która nieprzerwanie do dnia dzisiejszego produkuje metodą rzemieślniczą naczynia wykuwane na gorąco z jednego kawałka stali. Patelnie te doceniane są przez wykwalifikowanych kucharzy i szefów kuchni za swoje właściwości - smażone mięso natychmiast karmelizuje się na zewnątrz ale środek produktu pozostaje soczysty.

Oferowana patelnia wykonana jest ze stali węglowej z tradycyjną płaską solidnie nitowaną rączką i zgrzewaną rączką.

 Wysokie, zaokrąglone ścianki i kąty pozwalają na łatwe zsunięcie potrawy na talerz.

 Wysokie ścianki umożliwiają przygotowanie potrawy z dużej ilości składników i zapobiegają wyciekaniu nadmiernej ilości soków.

 Patelnia idealnie nadaje się do rumienienia i smażenia grubych porcji mięsa, ryb lub drobiu.

 Nadaje się do wszystkich kuchenek - również do płyt indukcyjnych.

Stal węglowa raz zahartowana nabiera właściwości "non-stick" bardzo podobnych do powłoki teflonowej!

Wymiary:

średnica dna 20,5 cm

średnica rantów 28 cm

wysokość ścianek 4,5 cm

grubość ścianek 4,0 mm

UŻYTKUJĄC PATELNIE STALOWĄ PAMIĘTAJ !!!

 

HARTOWANIE:

Aby pozbyć się oleju używanego w procesie producji zagotuj w patelni odrobinę wody z obierkami od ziemniaków, obierki ziemniaków mają właściwości naturalnego detergentu. Gotuj wodę z obierkami przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut.

Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem i .... GOTOWE!

 

CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU:

1) Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne.

2) Wypłucz.

3) Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.

 

Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.

Cytując naszego klienta, znanego szefa kuchni - dobra stalowa patelnia to brzydka patelnia :)

 

INNE PORADY:

1) Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj nieostrej ściereczki.

2) Nie zamaczać.

3) Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.

4) Na tradycyjnych kuchenkach elektrycznych tego typu patelni używaj na mocnych "palnikach".

Kupujesz TRADYCYJNY rzemieślniczy produkt wyprodukowany w Europie!

Jakość na lata!

Przesyłka płatna z góry

pierwsza sztuka
kolejna sztuka
maksymalnie w paczce
przybliżony czas realizacji
Przesyłka kurierska
pierwsza sztuka:
17,00 zł
kolejna sztuka:
17,00 zł
maksymalnie w paczce:
1
przybliżony czas realizacji:
1 dzień roboczy

Przesyłka płatna przy odbiorze

pierwsza sztuka
kolejna sztuka
maksymalnie w paczce
przybliżony czas realizacji
Przesyłka kurierska pobraniowa
pierwsza sztuka:
25,00 zł
kolejna sztuka:
25,00 zł
maksymalnie w paczce:
1
przybliżony czas realizacji:
1 dzień roboczy

Płatności

Faktura

Wystawiam fakturę VAT

Gwarancja

12 miesięcy

Rodzaj gwarancji

producenta/dystrybutora

Okres gwarancji

12 miesięcy