OSŁONKA białkowa do wędlin fi 100 karmel 5m (6482762021)

zakończona
9,20 zł
sprzedaż zakończona

nie było ofert kupna

Koszty dostawy
  • List polecony ekonomiczny 7,50 zł
  • List polecony priorytetowy 8,30 zł
  • Paczka pocztowa ekonomiczna 9,50 zł
  • lokalizacja: Święciechowa
  • czas wysyłki: 24 godziny
Kontakt
PPHU Osłonka Sp.J.
ul.Kosmonautów­10
64-115 Święciechowa

NIP: 697-10-10-702
www.oslonka.pl
Wszelkie pytania i wątpliwości prosimy kierować na adres allegro@oslonka.pl
kontakt telefoniczny:
65 528 84 80,
601 712 585
możliwy od poniedziałku do piatku
godz: 8:00 - 16:00
Płatność
Wpłaty prosimy dokonać za pośrednictwem allegro lub na rachunek bankowy: BZ WBK 39 1090 1245 0000 0000 2401 0354
W tytule przelewu prosimy podać swój nick na allegro.
Wysyłka
Towar wysyłamy maksymalnie w ciągu 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania płatności firmą spedycyjną DPD lub Pocztą Polską.
Koszty wysyłki znajdziesz w górnej części strony w opcji "dostawa i płatność"

Nagłówek Twojej aukcji

OSŁONKA białkowa do wędlin karmel fi 100 - 5m

Charakterystyka

Osłonki białkowe FABIOS wykonane są z wysokogatunkowego białka przy użyciu unikalnej technologii produkcji. Struktura osłonki pozwala przepuszczać dym, a także parę wodną, co wpływa na wysokie walory smakowe produktu finalnego. Są przy tym bardzo proste w użyciu oraz dobrze utrzymują parametry. Osłonki są wytrzymałe, elastyczne, dają się klipsować i podnoszą zdecydowanie jakość produkowanych wędlin, które nabierają apetycznego wyglądu.

Zastosowanie

Osłonki białowe FABIOS mają zastosowanie w produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych takich jak:

· Żywiecka

· Krakowska

· Szynkowa

· Golonkowa

· Tatrzańska

· Kabanosy

· Piwna

· Metka

· Jałowcowa

· Kanapkowa

Sposób użycia

Etap I – namaczanie:

Osłonki należy moczyć w 10-15% rozworze soli przez okres 15minut w temperaturze 20±5oC. W czasie namaczania cała OSŁONKA powinna znajdować się w wodzie.

Etap II – napełnianie:

Osłonki mogą być napełniane przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych. Należy pamiętać o tym, abty stosować zalecane przepełnienia w zależności od kalibru osłonki.

Etap III – kliprowanie lub wiązanie:

Osłonki nadają się do klipsowania na automatach. Preferowane są automaty do klipsowania osłonek kolagenowych. Grubość klipsa powinna być odpowiednio dobrana. Osłonka może być ręcznie wiązana.

Etap IV – obróbka termiczna:

Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 75oC, w procesie wędzenia 90oC.

Etap V – schładzanie lub leżakowanie:

Po zakończeniu procesu parzenia lub wędzenia, wędliny powinny zostać natychmiast schłodzone. Chłodzenie powinno doprowadzić do uzyskania optymalnej dla wyrobu temperatury.

Opakowanie

OSŁONKA białkowa FABIOS zapakowana jest w atestowane woreczki foliowe PA/PE zamknięte zgrzewem, oznaczone etykietą z nazwą , numerem partii oraz datą ważności.

Zobacz nasze pozostałe aukcje:
Dowolny tekst np. praw autorskich do zdjęć!
wysyłka gratis
metody płatności
  • PayU
  • Zwykły przelew bankowy
    • Bank Zachodni WBK S.A. 39 1090 1245 0000 0000 2401 0354
płatność z góry
maksymalnie w paczce
Paczka pocztowa ekonomiczna 9,50 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 8
przybliżony czas realizacji: 4 dni
Paczka pocztowa priorytetowa 11,50 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 8
przybliżony czas realizacji: 2 dni
List polecony ekonomiczny 7,50 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 2
przybliżony czas realizacji: 4 dni
List polecony priorytetowy 8,30 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 2
przybliżony czas realizacji: 2 dni
Przesyłka kurierska 16,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 100
przybliżony czas realizacji: 2 dni
płatność przy odbiorze
maksymalnie w paczce
Odbiór osobisty 0,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: -
przybliżony czas realizacji: 1 dzień
Przesyłka kurierska pobraniowa 20,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 100
przybliżony czas realizacji: 2 dni
dodatkowe informacje
Wystawiam faktury VAT
Nie zgadzam się na sprzedaż użytkownikom serwisów Aukro.cz oraz Aukro.ua

dane sprzedawcy