MARTYNA JAKUBOWICZ - TE 30 URODZINY (6483257535)

zakończona
16,00 zł
sprzedaż zakończona

nie było ofert kupna

Koszty dostawy
  • List polecony ekonomiczny 6,00 zł
  • lokalizacja: Tri City
  • stan: używany
  • liczba płyt w wydaniu: jedna

MARTYNA JAKUBOWICZ - TE 30 URODZINY

ORYGINALNE WYDANIE SYGNOWANE BY AGORA / PROART RECORDS 2008 R.

STAN - IDEALNY ....

Martyna Jakubowicz (urodzona 24 lutego 1955 w Krakowie), polska wokalistka, gitarzystka i kompozytorka.

Jej debiut na scenie nastąpił w 1977 w klubie studenckim „Remont” w Warszawie, a już rok później podczas I Jesieni z Bluesem w Białymstoku gdzie wystąpiła z repertuarem Joan Baez.

W 1980 wokalistka śpiewała i grała z własnym zespołem Robotnik Sezonowy, a w maju tego roku nagrała muzykę dla programu E- 81 (Studio „Gama”). Od początku roku 1981 występowała wraz z Jackiem Krzycholikiem i Cezarym Bierzniewskim. W tym samym roku rozpoczęła koncertować tylko na imprezach bluesowych.

Dokładnie rok po poprzednim nagraniu telewizyjnym znów pojawiła się w programie Waltera Chełstowskiego Muzyczne Forum, a w czerwcu nagrała trzy piosenki dla „Trójki”. Do roku 1982 występowała bardzo krótko z Oddziałem Zamkniętym oraz grupą Krzak, a na Rawie Blues’82 wystąpiła wraz z Jackiem Skubikowskim, Ryszardem Skibińskim i Cezarym Czternastką.

W styczniu i lutym 1983 nagrywała w krakowskim Studiu Teatr „STU” pierwszą swoją płytę Maquillage. To na tej płycie znalazł się po raz pierwszy bodaj najbardziej znany utwór wokalistki „W domach z betonu nie ma wolnej miłości”. W tym nagraniu pomagali jej:

* Andrzej Nowak, Cezary Bierzniewski (gitara)
* Janusz Niekrasz (gitara basowa)
* Andrzej Ryszka (perkusja)
* Ryszard Skibiński (harmonijka ustna)
* Marek Stefankiewicz (organy)

W tym samym roku wzbogaciła album Zbigniewa Hołdysa I Ching dwoma piosenkami Kołysanka dla Misiaków oraz Słuchaj, Man.

17 października 1985 podczas imprezy Rock dla pokoju, towarzyszyła grupie Dżem.

Na przełomie roku 85 - 86 zrealizowała nagranie drugiej swojej płyty Bardzo groźna księżniczka i ja. W nagraniu uczestniczyli:

* Andrzej Nowak, Jan Hnatowicz (gitara)
* Robert Jaszewski (gitara basowa)
* Piotr Szkudelski (perkusja)
* Aleksander Korecki (saksofon)
* Rafał Rękosiewicz(organy)

Po rozpadzie zespołu zaczęła grać w duecie z Rafałem Rękosiewiczem, który powiększał się podczas większych okazji (Rawa Blues).

Od 1989 do roku 1993 grała w kwartecie wraz z:

* Rafał Rękosiewicz (instrumenty klawiszowe)
* Jerzy Piotrowski (perkusja)
* Radosław Nowakowski (bębny)

W roku 1995 znalazła się na liście 100 najbardziej popularnych polskich kobiet w ankiecie magazynu Pani.

Bardzo często występowała w duecie z Jerzym Styczyńskim aż do 1996. W 1998 założyła we Wrocławiu klub „Gumowa Róża” posiadający bardzo specyficzną atmosferę i doceniany przez bardzo szerokie spektrum stałych i przygodnych bywalców.

Obecnie gra w składzie:
*Łukasz Matuszyk - akordeon,instrumenty klawiszowe
*Paweł „MuZzy” Mikosz - gitara basowa
*Przemek Pacan - instrumenty perkusyjne

Gościnnie: Darek Bafeltowski - gitary, mandolina ; Jan Gałach - skrzypce

Jesienią 2010 roku planowana jest premiera nowej autorskiej płyty artystki!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!

Dyskografia:

* 1983 Maquillage (Pronit M-0009) LP
* 1985 Martyna Jakubowicz Live
* 1986 Bardzo groźna księżniczka i ja (Polton LPP 028) LP
* 1987 Wschodnia wioska (Polskie Nagrania Muza SX2600) LP
* 1989 Koncert live Jarocin
* 1991 Patchwork (MJM Music MJM-119) LP
* 1991 Total
* 1992 Kołysz mnie
* 1995 Dziewczynka z pozytywką Edwarda (Polton CDPL-079) CD
* 1998 Skórka pomarańczy CD
* 2005 Tylko Dylan CD
* 2008 Te30te urodziny CD (Agora)

wysyłka gratis
metody płatności
  • PayU
  • Zwykły przelew bankowy
płatność z góry
maksymalnie w paczce
List polecony ekonomiczny 6,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
dodatkowe informacje
Nie zgadzam się na sprzedaż użytkownikom serwisów Aukro.cz oraz Aukro.ua

dane sprzedawcy

pozostałe informacje

Witając serdecznie / prosząc o przeczytanie tego co poniżej zawarto : * Nie zamykam aukcji - wystawiam jedynie w formie licytacji i każdy zainteresowany ma równe szanse zakupić licytowany przedmiot * Nie umawiam się na odbiór osobisty ( brak czasu ) * Dane wraz z info związane z zakupem / sprzedażą otrzymujesz każdorazowo mailem bezpośrednio od Allegro * Na przelewie prosiłbym podać swój nick i numer aukcji. * Wysyłka w ciągu - 3 dni od daty zaksięgowania kwoty na moim koncie. * Zdjęcia zamieszczone na aukcji, zawsze są autentyczne i zgodne z wystawionym przedmiotem. * Na wpłatę czekam max - 10 dni . Po tym czasie rozpoczynam procedurę zwrotu prowizji i wystawiam odpowiedni komentarz. Przeczytaj również i to : * wpłata dokonana przelewem bezpośrednio na KONTO MEGO BANKU księgowana jest najpóźniej następnego dnia roboczego. * wpłata dokonana za pośrednictwem PayU księgowana jest do - 3 dni roboczych , w tym przypadku nadanie przesyłki - MOŻE , ale NIE MUSI się opóźnić. Jest to spowodowane możliwością zaksięgowania pieniędzy dopiero po 3 dniach od momentu zapłaty przez PayU . * wpłata dokonana za pośrednictwem Poczty Polskiej - księgowana jest do 7 dni na mym koncie Dokonaj sam wyboru w kwestii zapłaty - mając na uwadze to co napisałem powyżej...... Bez obaw .... jeśli coś Ci wypadnie - proszę skorzystać z maila i powiadomić - to lepsze niż niepewność Sprzedającego i Kupującego ..... należę do wyrozumiałych ... więc proszę o to także drugą stronę :):)