Dębski Słodkie dania obiadowe i desery [spis] (6910992768)

zakończona
8,00 zł
sprzedaż zakończona

nie było ofert kupna

Koszty dostawy
  • List ekonomiczny 2,60 zł
  • List priorytetowy 3,20 zł
  • List polecony ekonomiczny 5,20 zł
Zakupy od 140 zł wysyłka gratis
  • lokalizacja: Warszawa, Polska
  • czas wysyłki: 24 godziny
  • stan: używany
  • faktura: Nie wystawiam faktury
  • waga (z opakowaniem): 0.25 [kg]
  • okładka: miękka
  • rok wydania (xxxx): 1979
  • język: polski
  • forma: poradnik
"Słodkie dania obiadowe i desery"
Henryk Dębski
Wydawnictwo: Watra
Objętość: str. 248
ISBN: 83-225-0001-7
Wydanie: 1 z 1979

Spis treści:
OD AUTORA 5
NAJWAŻNIEJSZE PRODUKTY DO PRZYRZĄDZANIA DESERÓW 7
OWOCE 8
OWOCE JAGODOWE 10
OWOCE CYTRUSOWE 12
INNE OWOCE IMPORTOWANE 12
PRZYPRAWY SMAKOWE 13
PRZYPRAWY ALKOHOLOWE 14
UŻYWKI 14
WODA, MLEKO l PRZETWORY MLECZNE 14
MĄKA 16
KASZE l RYŻ 17
TŁUSZCZE 18
CUKIER l MIÓD 18
JAJA 19
PRZEPISY NA DODATKI DO DESERÓW 19
la. Ucieranie żółtek 19
Ib. Ubijanie piany 20
II. Syrop drugiego stopnia 20
III. Syrop trzeciego stopnia 20
IV. Karmel 21
V. Nitki z karmelu 21
VI. Smażona skórka pomarańczowa 21
DESERY I DANIA Z OWOCÓW 23
Surówka z brzoskwiń i gruszek 24Surówka z brzoskwiń i pomarańcz 24Surówka z brzoskwiń z bananami 24Surówka z brzoskwiń z melonem 24Surówka z jabłek 24Surówka z jabłek z bakaliami 25Surówka z jabłek i dyni 25Surówka z jabłek i malin 25Surówka z melona 26Surówka z melona i jabłek 26Surówka z melona i poziomek 26Surówka z melona i ananasa 26Surówka z pomarańcz i winogron 27Surówka z pomarańcz i jabłek 27Surówka z pomarańcz i orzechów 27Surówka z pomarańcz i ananasa 27Surówka ze śiiwek 28Surówka ze śiiwek i jabłek 28Surówka ze śliwek i gruszek 28Surówka ze śliwek z migdałami 28Surówka z ananasa 29Surówka z ananasa i fig 29Surówka z ananasa po a merykańsku l 29Surówka z ananasa po amerykańsku II 30Surówka z truskawek, poziomek lub malin l 30Surówka z poziomek, truskawek lub malin II 30Surówka z poziomek, truskawek iub malin III 30Surówka z poziomek, truskawek lub malin IV 31Surówka z czarnych jagód l 31Surówka z czarnych jagód II 31Surówka z czarnych jagód lII 3132. Surówka z czarnych jagód IV 31Surówka z owoców mieszanych l 32Surówka z owoców mieszanych II 32Surówka z owoców mieszanych III 32Surówka z porzeczek l 33Surówka z porzeczek II 33Surówka z arbuza 33Surówka firmowa 33Sałatka „Diplomate" l 33Sałatka „Diplomate" II 34Sałatka „Markiz" 34Sałatka z bananów 34Sałatka orleańska 35Ananas „Chantilly" 35Ananas po generalskiu I 35Ananas po generalsku II 35Brzoskwinie po cypryjsku I 36Brzoskwinie po cypryjsku II 36Brzoskwinie po cypryjsku III 36Brzoskwinie „Max" l 36Brzoskwinie „Max" II 37Brzoskwinie w sosie czekoladowym 37Brzoskwinie „a la Aurora" l 37Brzoskwinie „a la Aurora" II 37Brzoskwinie „Russel" 3857. Brzoskwinie po bretońsku 3858. Brzoskwinie „Rose-Cheri" 38Brzoskwinie w karmelu . 38Brzoskwinie firmowe l . 39Brzoskwinie firmowe II . 39Banany „Markiz" . 39Banany z bitą śmietaną . 39Gruszki po francusku l . 40Gruszki po francusku II . 40Gruszki w śmietanie . 40Gruszki po burgundzku , 41Gruszki po kasztelańsku . 41Gruszki po arabsku . . 41Gruszki „Piękna Helena" . 41Gruszki „Richelieu" , . 42Gruszki „Anna Maria". . 42Gruszki „Opera" . . 42Gruszki w sosie kardynalskim . 43Gruszki po suttańsku . . 43Gruszki „Louis Philippe" . 43Gruszki z twarożkiem l . 43Gruszki z twarożkiem H . 44Gruszki po chińsku . . 44Jabłka w sosie szodonowym 44Jabłka „Cza-cza" . 45Jabłka z kremem śmietankowym 45Jabłka firmowe l . 45Jabłka firmowe II . 46Jabłka mrożone I . 4686. Jabłka mrożone II . 4687.Jabłka mrożone III. . . 46Jabłka pieczone l . 47Jabłka pieczone II . 47Jabłka pieczone III . . 47Jabłka pieczone IV. . . 47Jabłka pieczone V . 48Jabłka pieczone VI 48Jabłka pieczone VII . . 48Jabłka pieczone VIII . . 48Jabłka pieczone IX 49Jabłka pieczone X . . 49Jabłka w cieście kruchym l 4999. Jabłka w cieście kruchym II 49Jabłka w cieście . 50Jabłka w cieście drożdżowym . 50Jabłka zapiekane l . 50Jabłka zapiekane II. . . 51Jabłka zapiekane III . . 51Jabłka zapiekane IV 51Jabłka zapiekane V 52Morele sułtańskie . 52Morele firmowe . 52Morele „Hotel Astoria" . 52Morele „zamkowe" . . . 53Morele „kasynowe" l . . 53Morele „kasynowe" II . . 53Morele „kasynowe" III . 53Morele „Victoria" . 53Truskawki po królewsku . 54Truskawki z twarożkiem . 54Truskawki z ryżem . 54Truskawki „Chantilly" . 55Truskawki po kardynalsku 55Truskawki „a la oriental" . 55Pomarańcze „Hotel Astoria" 55Pomarańcze „Sevilla" . 56Pomarańcze po maltańsku 56Pomarańcze „Imperiał" . 56Pomarańcze „Hotel Europa" 57Pomarańcze „Faworyt" . 57Pomarańcze w cieście . 57Pomarańcze w cieście biszkoptowym 57Śliwki — niespodzianka l 58Śliwki — niespodzianka II 58Śliwki — niespodzianka III 58Śliwki firmowe l 59Śliwki firmowe II . 59Śliwki z pianką 59Śliwki w cieście . 59
GALARETKI I MUSY 61
GALARETKI 61
MUSY 62
Galaretka malinowa . . 62Galaretka agrestowa . . 62Galaretka rabarbarowa , 63Galaretka żurawinowa . . 63Galaretka z jeżyn . 63Galaretka wiśniowa 63Galaretka morelowa . . 63Galaretka z truskawek . 64Galaretka śliwkowa . . 64Galaretka pomarańczowa I 64Galaretka pomarańczowa II 64Galaretka pomarańczowa III 65Galaretka pomarańczowa IV 65Galaretka cytrynowa l 65Galaretka cytrynowa lI . 66Galaretka winogronowa . 66Galaretka ananasowa . . 66Galaretka z melona . . 67Galaretka z soku owocowego 67Galaretka ponczowa . . 67Galaretka z wina . 67Galaretka kawowa . 68Galaretka z kwaśnego mleka 68Galaretka z mleka świeżego 68Jabłka w galarecie l . 69Jabłka w galarecie II . 69Gruszki w galarecie . 69Brzoskwinie w galarecie 70Renklody w galarecie . 70Morele w galarecie . 70Śliwki w galarecie . . 70Wiśnie w galarecie. . 70Czereśnie w galarecie 70Porzeczki w galarecie . 70Agrest w galarecie . 71Truskawki w galarecie. 71Jeżyny w galarecie . . 71Poziomki w galarecie . 71Mus z jabłek I . 71Mus z jabłek II . 72Mus z jabłek III . . 72Mus pomarańczowy l . 72Mus pomarańczowy II 72Mus pomarańczowy III 73Mus agrestowy . 73Mus winogronowy 73Mus rabarbarowy 73Mus brzoskwiniowy . 73Mus wiśniowy lub czereśniowy l 74Mus wiśniowy lub czereśniowy II 74Muz z poziomek iub truskawek l 74Mus z poziomek lub truskawek II Mus śliwkowy l 74189. Mus śliwkowy II. 75190,Mus śliwkowy III 75Mus śliwkowy IV . 75Mus śliwkowy V . 75Mus morelowy l, . . 75Mus morelowy II . 75Mus z kaszy manny z truskawkami 76Mus z kaszy manny z jabłkami 76 Mus z kaszy manny z winogronami 76Mus czekoladowy . 76
KISIELE l MLECZKA 77
KISIELE 77
MLECZKA 73
Kisiel z jabłek l 79Kisiel z jabłek II 79Kisiel z przecieru jabłkowego 79Kisiel truskawkowy. . 79Kisiel żurawinowy . . 80Kisiel jagodowy . . .80Kisiel porzeczkowy. . 80Kisiel wiśniowy l . ,80Kisiel wiśniowy II , .80Kisiel śliwkowy . . .81Kisiel rabarbarowy . 81Kisiel morelowy lub brzoskwiniowy 81Kisiel „Markiz" 81Kisiel pomarańczowy . . 82Kisiel cytrynowy . 82Kisiel z pigw 82Kisiel waniliowy . . . 82Kisiel waniliowy „a la Melba" 83Kisiel waniliowy po redaktorsku 83Kisiel kawowy 83Kisiel kakaowy 84Kisiel herbaciany . 84Kisiel czekoladowy . . . 84Kisiel migdałowy . 85Kisiel bakaliowy . 85Mleczko waniliowe 85Mleczko czekoladowe 86Mleczko kawowe . 86Mleczko migdałowe 88Mleczko karmelowe 86Mleczko orzechowe 86Mleczko królewskie l 86Mleczko królewskie II 87Mleczko „Hotel Europa" l 87Mleczko „Hotel Europa" II 87Mleczko po alpejsku 87Mleczko po arabsku I 87Mleczko po arabsku II 88 Mleczko „a Ia Napoleon" 88
KREMY 89
238. Krem cytrynowy I 89 Krem cytrynowy II 90Krem cytrynowy III . . 90Krem pomarańczowy l . 90Krem pomarańczowy II . 91Krem pomarańczowy III . 91Krem pomarańczowy IV 91Krem herbaciany l . . 92Krem herbaciany II 92Krem herbaciany III 92Krem kawowy l . 93Krem kawowy lI . 93 Krem kawowy III . 93Krem kawowy IV . 94Krem śmietankowy l . . 94Krem śmietankowy II 94Krem śmietankowy III . . 95Krem śmietankowy IV . 95Krem z mleka 95 Krem ze zsiadłego mleka l 96258. Krem ze zsiadłego mleka II 96Krem waniliowy l . 96Krem waniliowy II . . . 97Krem czekoladowy l 97Krem czekoladowy II 97Krem czekoladowy III . 98Krem orzechowy I. 98Krem orzechowy II . 98Krem migdałowy l . 99Krem migdałowy II . . 99Krem poziomkowy . 99Krem poziomkowy lub truskawkowy l 100Krem poziomkowy lub truskawkowy II 100Krem poziomkowy lub truskawkowy III 100Krem winogronowy l 101Krem winogronowy II . 101Krem morelowy l . 101Krem morelowy II . 102Krem ananasowy I . 102Krem ananasowy II . . 102 Krem bananowy l . 103Krem bananowy II . 103Krem wiśniowy I . 103 Krem wiśniowy II . . . 103Krem z jabłek 104Krem z wina I 104Krem z wina II 104 Krem z wina III . . . . 105 Krem angielski l . 105 Krem angielski lI . 105Krem angielski III . 106Krem afrykański . 106 Krem „Diplomate" I . 106 Krem „Diplomate" II . 106Krem „Markiz" l. . .107Krem „Markiz" II 107Krem japoński l 107Krem japoński II 108Krem z sera twarogowego l 108. Krem z sera twarogowego II 108298. Krem z sera twarogowego III 109Krem z chleba razowego l 109Krem z chleba razowego II 110301. Krem sułtański . . 110Krem hiszpański . 110Krem „Victoria" . 110Krem kardynalski l . 111Krem kardynalski II 111Krem redaktorski . 111Krem maślany l . 112Krem maślany II . 112Krem maślany III . 112Krem francuski . . 112Krem „Russel" l . 113Krem „Russel" II . 113Krem „Russel" III . 113Krem żółtkowy . . 114Krem szwedzki l . 114Krem szwedzki II . 114Krem „Huzarski" . 114
BUDYNIE l SUFLETY 115
BUDYNIE . 115
SUFLETY . 116
Budyń z chleba razowego I 116Budyń z chleba razowego lI 117Budyń z chleba razowego III 117Budyń z dyni l 117Budyń z dyni II 118Budyń z sera twarogowego I 118Budyń z sera twarogowego II 118Budyń biszkoptowy 119Budyń firmowy 119Budyń z kaszy jaglanej . 119Budyń z kaszy kukurydzianej 120Budyń z maku 120Budyń czekoladowy l . , 120Budyń czekoladowy II . . 121Budyń czekoladowy III . 121Budyń waniliowy . 121334. Budyń ponczowy . 122Budyń parzony 122Budyń borówkowy . 123Budyń migdałowy l 123Budyń migdałowy II 123Budyń z jabłek l . 124Budyń z jabłek II . 124Budyń z owoców . 124Budyń z powideł . 125Budyń z mąki ziemniaczanej 125Budyń z bułki l 125Budyń z bułki lI . 126Budyń z orzechami. . . 126Budyń szwajcarski . 126Budyń z ryżu i jabłek . 127Budyń z ryżu firmowy . 127Budyń z kaszy manny . 128Budyń z kaszy krakowskiej 128Suflet z jabłek l . 129Suflet z jabłek II . 129Suflet z jabłek III . 129Suflet z jabłek IV . 130Sufiet morelowy l . 130Suflet morelowy II . . 130Suflet morelowy na zimno 131Sufletzseratwarogowego l 131Sufletzseratwarogowego II 131Suflet z sera twarogowego III 132Suflet z maku 132Suflet z ziemniaków 132Suflet z kaszy jęczmiennej 133Suflet czekoladowy l . . 133Suflet czekoladowy II . . 134Suflet czekoladowy III . 134Suflet czekoladowy IV. . 134Suflet z mąki kukurydzianej I 134Sufletz mąki kukurydzianej II 135Suflet z kaszy manny . 135Suflet z migdałów l . . 135Suflet z migdałów II . . 136Suflet z chleba razowego l 136Sufiet z chleba razowego II 136Suflet z chleba razowego III 137Suflet pomarańczowy l . 137Suflet pomarańczowy II , 137Suflet z agrestu . 138Suflet czereśniowy . 138Suflet poziomkowy lub truskawkowy 138Suflet wiśniowy 139Suflet z wina l 139Suflet z wina II . . . 139Suflet z wina III. , . . 140Suflet orzechowy l . 140Suflet orzechowy II . . 140Suflet waniliowy. . 141Suflet śmietanowy . 141Suflet z melona . . . 141Suflet ze śliwek suszonych 142Suflet kawowy l . 142Suflet kawowy II . 142
OMLETY 143
Omlet naturalny . 144Omlet pomarańczowy . . 144Omlet kolumbijski . 144Omlet biszkoptowy l . . 145Omlet biszkoptowy II . . 145Omlet biszkoptowy III . . 145Omlet sufletowy . 146Omlet z truskawkami . . 146Omlet z jabłkami . 146Omlet „Hotel Europejski" l. 147Omlet „Hotel Europejski" II 147Omlet ministerski l . . 147Omlet ministerski II 148Omlet marynarski I 148Omlet marynarski II 148Omlet „Supris" . . 148Omlet norweski 149Omlet specjalny l . 149Omlet specjalny II . 149Omlet specjalny III . . 150Omlet specjalny IV. . . 150Omlet specjalny V . 150
NALEŚNIKI, BLINY I RACUSZKI 151
Naleśniki 152Naleśniki celestyńskie . . 153Naleśniki z truskawkami . 153Naleśniki z ryżem . . . 153Naleśniki z dżemem . . 154Naleśniki z serem . 154Naleśniki z jabłkami I . . 154Naleśniki z jabłkami II. . 155Naleśniki francuskie I . , 155Naleśniki francuskie II 155Naleśniki z ciasta parzonego . 156Naleśniki bawarskie . . 156Naleśniki kruche . . . 156Naleśniki z imbirem , . 157Naleśniki drożdżowe . . 157Naleśniki śmietanowe . 157Naleśniki biszkoptowe . 158Naleśniki angielskie l . 158Naleśniki angielskie II . 158Bliny l 159Bliny II 159Bliny III 159Bliny IV 160Bliny z kaszy manny . . 160Bliny z ryżu . 160Racuszki śmietanowe . . 161Racuszki zaparzane z twarożkiem 161Racuszki zaparzane . 161Racuszki z ryżu l 162Racuszki z ryżu II 162Racuszki z ryżu llI , 162Racuszki z kaszy manny 163Racuszki z jabłkami . 163Racuszki z ananasami 163Racuszki z rodzynkami 164Racuszki z bananami . 164Racuszki ze zsiadłego mleka l 164Racuszki ze zsiadłego mleka lI 164
DESERY Z KASZ l INNE SŁODKIE DANIA . 165
Ryż „a la Walencja" . . 166Ryż po alpejsku . 166Ryż z bitą śmietanką . . 166Ryż po kapitańsku . 167Ryż „zamkowy" l . 167Ryż „zamkowy" II 168Ryż „Markiz" 168Ryż „Lord" 168Ryż po maltańsku . 169Ryż sułtański 169Ryż „a Ia Imperatrice" . 169Ryż „Hotel Europa" I . . 170Ryż „Hotel Europa" II 170Ryż firmowy . 171Ryż z rodzynkami . 171Ryż zapiekany z rodzynkami 171Ryż z jabłkami l. . 172Ryż z jabłkami II 172Ryż zapiekany po generalsku l 173473. Ryż zapiekany po generalsku II 173Ryż zapiekany z jabłkami l 173Ryż zapiekany z jabłkami II 174Ryż zapiekany ze śliwkami 174Ryż zapiekany z serem twarogowym 175Kasza gryczana zapiekana z serem 175Kasza zapiekana ze śliwkami 176Twarożkowy przekładaniec l 176Twarożkowy przekładaniec II 176Twarożkowy przekładaniec III 177Przekładaniec budyniowy 177Przekładaniec ryżowy I 178Przekładaniec ryżowy II 178Przekładaniec ryżowy III 179Krokiety z jabłek . . 179Krokiety ze śliwek suszonych 179Krokiety z kaszy manny . 180Krokiety z sera twarogowego l 180Krokiety z sera twarogowego II 180Krokiety z ryżu z jabłkami . 181Krokiety z ryżu z bakaliami 181Krokiety z makaronu . . 181Grzanki z dżemem . 182Grzanki w śmietanie . . 182Grzanki z winem . . .182Grzanki z migdałami l . 182Grzanki z migdałami Il . 183Grzanki z serem twarogowym 183Grzanki z ananasem . 183Grzanki firmowe l . .183Grzanki firmowe II . 184Grzanki firmowe III. . 184Grzanki z jabłkami . 184
DESERY Z CIASTA . 185
Ciasto pierogowe podstawowe 188Pierogi z ryżem i serem twarogowym 188Pierogi z serem twarogowym 188Pierogi z makiem . 188Pierogi „imperiał" . . . 189Pierogi sułtańskie . . . 189Pierogi z jagodami . . 189Pierogi „niespodzianka" . 190Pierogi z pomarańczami . 190Pierogi z owocami . 190Pierogi „faworyt" . 190Pierogi z daktylami . . 191Pierogi z migdałami . . 191Pierogi z ananasem . . 191Pierogi ze śliwkami suszonymi 192Pierogi z powidłami . . 192Pierogi angielskie . 192Leniwe pierogi 193Leniwe pierogi ziemniaczane I 193525. Leniwe pierogi ziemniaczane II 193Makaron domowy . 194Makaron domowy firmowy 194Makaron domowy z brzoskwiniami 194Makaron domowy z jabłkami 194Makaron domowy z serem twarogowym l 195Makaron domowy z serem twarogowym II 195Makaron domowy z rodzynkami . 195Makaron domowy ze śliwkami l . 196Makaron domowy ze śliwkami II 196Makaron domowy z makiem 196Makaron domowy „Markiz" 197Makaron domowy z orzechami 197Makaron domowy po kapitańsku l 197Makaron domowy po kapitańsku II 197Makaron domowy po prowansalsku 198Makaron domowy z daktylami 198Makaron domowy zapiekany „Sianko" I 198Makaron domowy zapiekany „Sianko" II 199 Kluski drożdżowe . 199 Kluski drożdżowe gotowane na parze 199Kluski francuskie . 200 Kluski półfrancuskie . . 200 Kluski grysikowe . . . 200 Kluski szwajcarskie l . . 201Kluski szwajcarskie II . . 201 Kluski ptysiowe . 201 Kluski kładzione . 202 Kluski po węgiersku l . 202 Kluski po węgiersku II . 202 Kluski kładzione z sera twarogowego 203 Kluski kładzione z płatków owsianych 203 Kluski saskie 203 Kluski ziemniaczane kasynowe I 204 Kluski ziemniaczane kasynowe II 204 Kluski ziemniaczane kasynowe III 204 Kluski ziemniaczane kasynowe IV 204 Kluski ziemniaczane kasynowe V 205 Knedle ze śliwkami lub brzoskwiniami l 205 Knedle ze śliwkami lub brzoskwiniami II 206Knedle ze śliwkami lub morelami l 206Knedle ze śliwkami lub morelami II 206Knedle z truskawkami. . 207Knedle z bułki 207Knedle z tartej bułki . . 207Knedie serowe l , . 207Knedle serowe II . . 208Knedle serowe III . . 208Knedle serowe IV . . 208Knedle serowe V . . 209Knedle z ciasta parzonego 209Knedle z ciasta ptysiowego 209
LODY 211
Lody waniliowe . . 212Lody kawowe . 212 Lody czekoladowe l 213 Lody czekoladowe II 213Lody bakaliowe . . 213Lody orzechowe. . 213Lody migdałowe. . 214Lody cytrynowe lub pomarańczowe l 214 Lody cytrynowe lub pomarańczowe II 214Lody cytrynowe lub pomarańczowe III . 214Lody truskawkowe lub poziomkowe l 215 Lody truskawkowe lub poziomkowe II 215 Lody morelowe lub brzoskwiniowe l 215Lody morelowe lub brzoskwiniowe II 215Lody morelowe lub brzoskwiniowe III 215 Lody ananasowe l . 216 Lody ananasowe II 216Lody bananowe l . 216Lody bananowe II . 216Lody maraskinowe .217Lody rosyjskie 217Lody „Bomba" 217Lody „a la Wellington" . 217Lody „Joanna" 218Lody „Bomba orleańska" 218Lody „a la Reine" 218 Lody „Verdi" 219 Lody „Cassate" 219 Lody „Bomba" po sułtańsku 219 Lody „Tosca" 220 Lody „Bomba" po królewsku l . 220 Lody „Bomba" po królewsku II 220 Lody „Bomba" po brazylijsku I . 220610. Lody „Bomba" po brazylijsku II . 221 Lody „Bomba" po kardynalsku l 221 Lody „Bomba" po kardynalsku II 221Lody „Bomba" po kroelsku 221Puchar „Melba" . 222 Puchar meksykański 222 Puchar „Monte Carlo" 222 Puchar „Piękna Helena" . 222Puchar „Maria" . 222Puchar „Faworyt" . 223 Puchar „Hu-hu" 223 Puchar po królewsku l . 223Puchar po królewsku II 223Puchar „Markiz" l . 224Puchar „Markiz" II . 224Puchar po japońsku l 224Puchar po japońsku II . 224
SOSY 225
Sos ponczowy 225Sos z czerwonego wina . 226 Sos pomarańczowy 226 Sos szodonowy 226 Sos kawowy 226 Sos rumowy . 227 Sos cynamonowy . . . 227Sos rodzynkowy l . 227Sos rodzynkowy II . 227Sos czekoladowy . 228 Sos waniliowy 228 Sos migdałowy 228 Sos mleczny 228Sos śmietankowy . . 229 Sos sportowy l . 229 Sos sportowy II 229 Sos powidłowy 229 Sos wiśniowy lub śliwkowy 230Sos morelowy 230Sos kardynalski 230 Sos „Warna" 230Sos porzeczkowy I 231Sos porzeczkowy II 231Sos z czarnych jagód 231Sos z jabłek . 232Sos redaktorski 232 Sos „Huzarski" l 232 Sos „Huzarski" II 232

KSIĄŻKA JEST W STANIE DOBRYM +

Opłata za przesyłkę (wg cennika Poczty Polskiej):
5,20 zł listem poleconym
6,80 zł listem poleconym priorytetowym
Przy przesyłce nierejestrowanej brak możliwości reklamowania na Poczcie !!! – przy opłacaniu takiej przesyłki proszę o uwzględnienie takiego ryzyka.
2,60 zł listem ekonomicznym
3,20 zł listem priorytetowym
Zapraszam do przejrzenia moich pozostałych aukcji.
Gdy wylicytujesz więcej książek wysyłka łączna pozwoli Ci zaoszczędzić koszty przesyłki.

LICYTUJ ROZSĄDNIE - NIE ODWOŁUJE ZŁOŻONYCH OFERT
wysyłka gratis
Wysyłka gratis
Aby otrzymać Wysyłkę Gratis, kup u DoktorSowa za co najmniej 140 zł.
metody płatności
  • PayU
  • Zwykły przelew bankowy
płatność z góry
maksymalnie w paczce
List ekonomiczny 2,60 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 4 dni robocze
List polecony priorytetowy 6,80 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 2 dni robocze
List polecony ekonomiczny 5,20 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 4 dni robocze
List priorytetowy 3,20 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 2 dni robocze
płatność przy odbiorze
maksymalnie w paczce
Odbiór osobisty 0,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: -
przybliżony czas realizacji:
dodatkowe informacje