Cieślak Domowy wyrób wódek likierów [spis] (6542559474)

zakończona
9,00 zł
sprzedaż zakończona

nie było ofert kupna

Koszty dostawy
  • List ekonomiczny 2,00 zł
  • List priorytetowy 2,50 zł
  • List polecony ekonomiczny 4,20 zł
Zakupy powyżej 140 zł
  • lokalizacja: Warszawa
  • czas wysyłki: 24 godziny
  • stan: używany
  • waga (z opakowaniem): 0.22 [kg]
  • okładka: miękka
  • rok wydania (xxxx): 1978
  • język: polski
  • forma: poradnik
"Domowy wyrób win owocowych, miodów pitnych, wódek, likierów, coctailów cz. 2"
Jan Cieślak
Wydawnictwo: WATRA
ISBN: brak
Objętość: str. od 197 do 398
Wydanie: 9 z 1978

Uwaga tylko część 2 - treść jak poniżej.

Spis treści:
WYRÓB WÓDEK GATUNKOWYCH, LIKIERÓW I COCKTAILÓW
Część pierwsza. WIADOMOŚCI OGÓLNE
I. Nieco o historii powstania napojów alkoholowych 197
II. Charakterystyka wyrobów spirytusowych 200
1. Uwagi wstępne 200
2. Podział (klasyfikacja) wyrobów spirytusowych 201
3. Kultura spożycia wódek gatunkowych 204
Część druga. WYRÓB WÓDEK GATUNKOWYCH
Przyrządy i naczynia do wyrobu wódek 207
Surowce stosowane do wyrobu wódek gatunkowych 211
1. Spirytus 211
2. Woda 214
3. Cukier 214
4. Miód 215
5. Owoce 215
6. Suszone surowce roślinne 218
7. Olejki eteryczne 233
8. Esencje 237
9. Używki 238
10. Kwasy organiczne 239
11. Barwniki 239
12. Inne surowce 241
V. Przygotowanie półproduktów 241
1. Syrop cukrowy 242
2. Cukier palony (karmel) 243
3. Soki i morsy owocowe 243
4. Nalewy owocowe i korzenno-ziołowe 244
VI. Sporządzanie zestawów wódek gatunkowych 249
VII. Dojrzewanie, filtrowanie i klarowanie wódek 255
1. Dojrzewanie gotowej wódki 255
2. Filtrowanie i klarowanie wódek 257
VIII. Rozlew wódek do butelek 259
Część trzecia. PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE SPORZĄDZANIA WÓDEK GATUNKOWYCH
IX. Ogólna charakterystyka podanych przepisów 260
X. Przepisy na wódki wytrawne 263
1. Wódki czyste 264
2. Wódki naturalne 267
3. Wódki o smaku winno-koniakowym 268
4. Wódki owocowe 270
5. Wódki o smaku swoistym dla podstawowego surowca 274
6. Wódki gorzkie 280
XI. Przepisy na wódki półsłodkie i słodkie 288
1. Wódki z owoców cytrusowych 290
2. Wódki owocowe z jednego owocu 300
3. Ratafie 315
4. Wódki gorzkie 321
5. Wódki miodowe 327
6. Wódki na olejkach eterycznych 328
7. Wódki różne 331
XII. Przepisy na likiery 332
1. Charakterystyka likierów 332
2. Likiery korzenno-ziołowe 334
3. Likiery gorzkie 344
4. Likiery owocowe 346
5. Likiery z owoców cytrusowych 354
6. Likiery o smaku swoistym dla podstawowego surowca 358
XIII. Przepisy na kremy 368
1. Kremy zwykłe 368
2. Kremy emulsyjne 370
XIV. Przepisy na cocktaile 373
1. Wiadomości ogólne 373
2. Wyrób cocktailów 375
3. Przepisy szczegółowe 379
XV. Przepisy na napoje mieszane (Mixed drinks) 387
XVI. Przepisy na napoje niskoalkoholowe 391

KSIĄŻKA JEST W STANIE DOBRYM (przykurzenia okładki)

Opłata za przesyłkę (wg cennika Poczty Polskiej):
4,20 zł listem poleconym
5,50 zł listem poleconym priorytetowym
Przy przesyłce nierejestrowanej brak możliwości reklamowania na Poczcie !!! – przy opłacaniu takiej przesyłki proszę o uwzględnienie takiego ryzyka.
2,00 zł listem ekonomicznym
2,50 zł listem priorytetowym
Zapraszam do przejrzenia moich pozostałych aukcji.
Gdy wylicytujesz więcej książek wysyłka łączna pozwoli Ci zaoszczędzić koszty przesyłki.

LICYTUJ ROZSĄDNIE - NIE ODWOŁUJE ZŁOŻONYCH OFERT
wysyłka gratis
Wysyłka gratis
Aby otrzymać Wysyłkę Gratis, kup u DoktorSowa za co najmniej 140 zł.
metody płatności
  • PayU
  • Zwykły przelew bankowy
płatność z góry
maksymalnie w paczce
List ekonomiczny 2,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 4 dni
List priorytetowy 2,50 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 2 dni
List polecony ekonomiczny 4,20 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 4 dni
List polecony priorytetowy 5,50 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: 1
przybliżony czas realizacji: 2 dni
płatność przy odbiorze
maksymalnie w paczce
Odbiór osobisty 0,00 zł
kolejna sztuka: 0,00 zł
maksymalnie w paczce: -
przybliżony czas realizacji: 1 dzień
dodatkowe informacje