ALGI+ GRZYBEK TYBETAŃSKI +KOMBUCHA +ULOTKI+GRATISY (6912097980)

zakończona
20,00 zł
sprzedaż zakończona
Koszty dostawy
  • List polecony priorytetowy 11,00 zł
  • Paczka pocztowa priorytetowa 16,00 zł
  • lokalizacja: POLSKA
  • czas wysyłki: 24 godziny
  • stan: nowy
  • faktura: Nie wystawiam faktury

Serdecznie witam na mojej aukcji


WAŻNE --WYSYŁKA W PONIEDZIAŁKI WTORKI I ŚRODY

Przedmiotem mojej aukcji jest

Duży Zdrowy Zestaw z Płynami

Algi morskie- zwane kryształkami Japońskimi

+Grzybek Tybetański - zwany jogurtem Kaukazu

+ Kombucha- zwany grzybek herbaciany

+

WYDRUKOWANE ULOTKI

+
********GRATISY*****­***

DOKŁADNY SKŁAD ZESTAWU

1-ALGI MORSKIE - 2 duże łyżki alg około 50 ml-zalane płynem

2-Grzybek Tybetański -1 duża płaska łyżka na 1/2l mleka - z mlekiem

3-Kombucha x 1 hodowany na herbacie zielonej - jednak można jego zalać herbatą według swojego uznania np. czarną,czerwoną , zieloną

Zawsze wysyłam młodziutkie kombuchy które jeszcze nie filtrowały napoju mocne twarde nie błonki które rwą się w dłoniach

4 - Starter do KOMBUCHA -100-150ml

(starter jest to dojrzały płyn ocet uzyskany z poprzedniego warzenia )

Porcje nigdy nie są mniejsze niż w opisie nie odmierzam z dokładnością

TRZY GRATISY

1- Łyżeczka duża plastikowa x 1 ( kolor wybrany losowo)

2- Ulotki bardzo szczegółowy opis hodowli oraz zastosowania

3- MYDEŁKO z ALGAMI -na próbę - hypoalergiczne przetopione mydełko naturalne z dodatkiem alg - doskonale nawilża , wygładza i oczyszcza naskórek , poprawia elastyczność i jędrność skóry .

Działa leczniczo na skórę trądzikową i łojotokową , wypryski , zamyka rozszerzone pory przeciwdziała powstawaniu zaskórniaków . Nie uczula (sama przetapiałam)

PRZEPIS NA PYSZNY SER Z KEFIRU Z GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO -(wydrukowane dołączone do paczki )

+

Dodatkowo przepisy kulinarne i na kosmetyki w postaci linków do stron na których można wszystko znaleźć i nawet sobie wydrukować

oraz informacje od A -do Z

PO ZAKUPIE WYSYŁAM NA MAILA

Na tej mojej aukcji nie ma wysyłki gratis tylko dlatego że cały zestaw jest odpowiednio zapakowany wszystko w butelkach plastikowych z płynami a nie w woreczkach strunowych bez płynów .

WYSYŁKA

KOMBUCHA- z płynem -tak zwanym starterem

GRZYBEK TYBETAŃSKI - zalany mlekiem

ALGI - zalane woda z cukrem i rodzynkami .

Wszystko zapakowane oddzielnie w butelki plastikowe które w trakcie wysyłki nie ulegną zbiciu tak jak by mogło mieć miejsce w sytuacji butelek szklanych .

Do paczki jest dołączone gratisowe mydełko + gratisowa łyżeczka + ulotki informujące o hodowli oraz właściwościach Alg oraz Grzybków więc podstawowe wiadomości mamy zawsze pod ręką .


NIE WPROWADZAM ŻADNYCH ZMIAN W ZESTAWIE NA ŻYCZENIE KUPUJĄCEGO - WYSYŁAM ZESTAW TAKI JAK W OPISIE AUKCJI

PROSZĘ NIE WIERZYĆ W OFEROWANE NA ALLEGRO GRZYBKI TYBETAŃSKIE KTÓRE SĄ NIBY ORYGINALNE SPROWADZANE Z INDII

RÓŻNĄ SIĘ ONE JEDYNIE KOLOSALNĄ CENĄ NAWET ZDJĘCIE NIE JEST OFEROWANEGO GRZYBKA - PRZEDSTAWIONE ZDJĘCIE JEST WYKORZYSTYWANE OD WIELU LAT PRZEZ RÓŻNYCH SPRZEDAJĄCYCH

MOJA HODOWLA

Algi hoduję na wodzie mineralnej niegazowanej

Kombucha hoduję na herbacie liściastej zielonej oraz czerwonej używam wody mineralnej niegazowanej

(stąd też mam butelki do wysyłki )

Grzybek tybetański hoduję na świeżym mleku prosto od krowy , można używać mleka ze sklepu tylko aby nie było UHT.

Więc moja hodowla jest ekologiczna

CZYSTA-ZDROWA-ZADBAN­A

Wszystko jest codziennie wymieniane i dokładnie myte


NA INNEJ MOJEJ AUKCJI OFERUJĘ ZESTAW BEZ GRATISÓW

KTÓRY WYSYŁAM BEZ PŁYNÓW

********************­*******

PONIŻEJ INFORMACJE DODATKOWE NA TEMAT UPRAWY- STOSOWANIA -ORAZ HODOWLI

***ALGI ***

HISTORIA -WŁAŚCIWOŚCI- UPRAWA

HODOWLA

ALGI należy hodować w szklanym naczyniu.

Do hodowli alg morskich potrzebne będą:

- 3 łyżki-50 ml alg morskich,
- 4-5 łyżeczek cukru,
- 6-8 rodzynek,
- 1 litr wody (przegotowanej lub mineralnej).
1. Algi, rodzynki i cukier umieścić w słoiku i zalać wodą.

2. Zabezpieczyć słoik (najlepiej gazą i gumką) i odstawić na 24 godziny w ciepłe miejsce.

3. Po 24 godzina odcedzić napój przez sito, a algi przepłukać bieżącą wodą.

4. Algi i rodzynki ponownie umieścić w słoiku, dodać cukier i zalać wodą na następne 24 godziny.

Pić codziennie wodę przetworzoną przez algi.

Rodzynki zmieniać raz na tydzień.


2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.
3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.
4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.

6.
UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.

ZASTOSOWANIE


Algi można stosować przy schorzeniach:

- schorzenia układu nerwowego,
- wrzody wewnętrzne,
- bronchit,
- sklerozy,
- zawały serca,
- woreczek żółciowy,
- wątroby,
- nerek,
- żółtaczki zakaźnej,
- żołądek i jelita,
- biegunki,
- zaparcia,
- anemia,
- różnego rodzaju wysypki, egzemy i łuszczyce.

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.

Dawkowanie:

- Nerki - 1 litr dziennie.
- Wrzody żołądka - 1 litr dziennie
- Astma i bronchit - 1 litr dziennie (przy astmie dłuższy okres czasu).
- Anemia i białaczka - 1 litr dziennie ( w ciężkich przypadkach 2 litry).
- Ciśnienie krwi- 1 litr dziennie normalizuje
- Wysypki, enzymy itp. - 0,5 litra dziennie oraz zewnętrznie nacierać algami i
zostawić do wyschnięcia.
- W przypadku schorzeń rąk i twarzy myć rano wodą z alg.
- Schorzenia skóry- Po 1 - 2 tygodniach wyleczą się nawet najbardziej "uparte"
- Zapalenie pęcherza, schorzenia nerek - 1 litr dziennie.
- Schorzenia woreczka żółciowego -1 litr dziennie

Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy.

Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać.

Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.

SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH:

dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.

W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;

Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa­, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.

Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla , alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.

Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku ). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.

***GRZYBEK TYBETAŃSKI***

HISTORIA-HODOWLA

Historia grzybka tybetańskiego

Cudowny grzybek wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu. Kaukascy górale odkryli go przez przypadek przy produkcji zsiadłego mleka i tak powstał zdrowotny napój.


Jak głosi pewna historia grzybka do Polski przywiózł profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony tym grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE

mlecznego kefiru



1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie choroby serca i naczyń wieńcowych, zawałów.

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.

5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.

6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.

7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.

10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

Dawkowanie


Kuracja powinna trwać 20 dni,
a mleczny napój najlepiej pic tuz przed snem.

Robienie przerwy nie jest konieczne, ale wskazane. W tym czasie organizm odzwyczaja się od substancji leczniczych wytwarzanych przez grzybka i po zakończeniu przerwy działają one o wiele lepiej. Dzięki temu nie następuje "uodpornienie" organizmu na działanie grzybka.
W czasie dziesięciodniowej przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy mleka przetworzonego przez grzybka, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty i lekko pływał. Oczywiście w tym czasie należy mleko również zmieniać co 24 godziny.

Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pic przez 20 dni. Taki cykl można powtarzać wielokrotnie

HODOWLA

Gdy posiadasz już cudownego grzybka tybetańskiego, możesz stworzyć własną, ·domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju



Wystarczą do tego:

- 2 łyżeczki grzybka,
- słoik,
- szklanką mleka (nie gotowanego),
- plastikowa lub drewniana łyżka,
- sitko,
- gaza.

1. Zalać w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka.
(analogicznie - na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok 150ml mleka itd.).

2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.
(napój nadaje się natychmiast do picia).

3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
(aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).

4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem.
(nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).

KOMBUCHA

HODOWLA -WŁAŚCIWOŚCI- HISTORIA

Pochodzenie Kombuczy nie jest do końca znane. Wiadome jest jedno - stosowano ją już ponad 2000 lat temu. Fermentację prowadzili Chińczycy, Japończycy, Koreańczycy i Rosjanie.



Przez długi czas grzyb komucha nie był nikomu znany, dopiero na początku XX wieku został ponownie odkryty na Kaukazie we wsi Karkasom przez japońską lekarkę, która przeprowadzała tam badania dotyczące długowieczności niektórych mieszkańców wsi. Znalazła tam wielu starych, nadzwyczajnie rześkich, krzepkich ludzi, których wiek sięgał powyżej 100 lat. Powodem dożycia tak wysokiego wieku przy zachowaniu pełnej witalności było spożywanie przez nich napoju z grzyba herbacianego. Lekarka ta zabrała grzyb do Japonii…

Kombucza to nie do końca grzyb, a raczej symbiotyczna kolonia drożdży i bakterii, czasami określana w języku naukowym jako porost.

Nazwa pochodzi prawdopodobnie od japońskiego słowa "kombu" oznaczającego brązową algę oraz "cha" oznaczającego herbatę.
Kombucza jest inaczej zwana grzybem herbacianym.

Właściwości lecznicze napoju z KOMBUCHA

Napój z kombuchy oprócz wspaniałego smaku (przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości:



-wzmacnia układ immunologiczny,

-pomaga w zapobieganiu przeziębień,

-mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,

-reguluje przemianę materii,

-reguluje ciśnienie krwi,

-odtruwa organizm,

-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,

-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,



-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się

spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),

-zmniejsza objawy menopauzy,

-dodaje siły i poprawia koncentrację,

-wzmacnia organy: serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,

-łagodzi objawy reumatyzmu,

-zmniejsza ryzyko nowotworów,

-efektywnie pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę

jelit,

-wpływa kojąco na układ nerwowy,

-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,

-pomaga w leczeniu łuszczycy

-zmniejsza poziom cholesterolu,

-łagodzi objawy migreny.

HODOWLA

Do fermentacji Kombuchy są potrzebne:


- grzyb kombucha oraz naczynie do fermentacji,

- ok. 100 ml starej cieczy z Kombuchy, tzw. Starter, który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji (jeżeli nie posiada się starej cieczy krok ten można swobodnie ominąć),

- 1 łyżeczka/torebka herbaty,

- 800 ml wody,

- 100-125 g cukru,

- gaza i gumka (do nakrycia słoja).



Zagotuj wodę i zaparz herbatę

Dodaj cukier, wymieszaj i zostaw do wystygnięcia. Przelej herbatę do naczynia, w którym będzie przebiegać fermentacja.

Włóż grzyba do herbaty

gładką stroną do góry, dolej starter i zabezpiecz słoik gazą. Pozostaw całość na 8-12 dni. Napój jest dojrzały, gdy po poruszeniu słoja nie musuje tzn. nie podnoszą się pęcherzyki.



DO PRODUKCJI NAPOJU Z KOMBUCHY NADAJĄ SIĘ RÓŻNE ZIOŁA I WSZYSTKIE GATUNKI HERBATY.
DOSKONAŁY SMAK POWSTAJE W POŁĄCZENIU HERBATY ZIELONEJ Z BIAŁĄ :)

SŁODZIĆ MOŻEMY CUKREM BIAŁYM- CUKREM BRĄZOWYM - MIODEM

ZESTAWY WYSYŁAM W

Poniedziałki -Wtorki - Środy

tak aby do piątku doszły do celu .

JEŚLI ZASZŁA BY JAKAKOLWIEK POMYŁKA PRZY PAKOWANIU Z MOJEJ STRONY LUB TOWAR NIE SPEŁNIŁ BY OCZEKIWAŃ PROSZĘ O KONTAKT RAZEM NA PEWNO ROZWIĄŻEMY PROBLEM. WYSTAWIENIE NEGATYWU BĘDĘ UWAŻAŁA ZA ZŁOŚLIWOŚĆ I ODPŁACĘ SIĘ TYM SAMYM

JAK KAŻDY CZŁOWIEK MOGĘ SIĘ POMYLIĆ, CO RACZEJ MI SIĘ NIE ZDARZA.

Proszę o NIE kopiowanie zdjęć , opisu , pomysłu z moich aukcji

WAŻNE

OD DNIA 1 LUTEGO POCZTA POLSKA PODNIOSŁA KOSZT SWOICH USŁUG .

KOSZT WYSYŁKI JEST ZGODNY Z CENNIKIEM POCZTY POLSKIEJ KTÓRY MOŻNA ZOBACZYĆ NA STRONIE POCZTY POLSKIEJ .

NIE ZARABIAM NA KOSZTACH WYSYŁKI BOWIEM SĄ ONE ZGODNE Z CENNIKIEM PP CO ZAWSZE MOŻNA SPRAWDZIĆ ZANIM ZAZNACZYCIE PAŃSTWO ,,DROGI KOSZT WYSYŁKI

Serdecznie zapraszam na moje pozostałe aukcje

wysyłka gratis
metody płatności
  • PayU
  • Zwykły przelew bankowy
płatność z góry
maksymalnie w paczce
List polecony priorytetowy 11,00 zł
kolejna sztuka: 4,00 zł
maksymalnie w paczce: 2
przybliżony czas realizacji: 2 dni robocze
Paczka pocztowa priorytetowa 16,00 zł
kolejna sztuka: 3,00 zł
maksymalnie w paczce: 5
przybliżony czas realizacji: 2 dni robocze
dodatkowe informacje
NIE WYSYŁAM ZA POBRANIEM